уторак, 24. јул 2012.

OSAMDESETE, KOMPILACIJALeto je, pripekla zvezda, pa sam rešio da se malo bavim aktivnostima od kojih nema dibidus nikakve fajde (kao da inače radim nešto drugo). Tako je nastala ova kompilacija muzike iz osamdesetih na četiri diska, na svakom po 20 pesama.
Princip je sledeći. Prvi disk – notorni hitovi. Drugi disk – malo ozbiljnije stvari, i to od onih izvođača koji su u našoj sredini uživali široku popularnost, a koji mojim ušima nikad nisu bogzna kako prijali. Treći disk – muzika koja strogo uzevši ne spada u ono što ja slušam, ali mi se dopada i relativno mi je bliska. Četvrti disk – moji favoriti iz pomenute decenije.

Dakle, idemo: los años ochenta, vol. 1


Notorni hitovi. Dobro, neke od onih baš najnotornijih sam namerno preskočio, ali verujem da su ovih 20 pesama ekstremno prepoznatljive i da većina ljudi može da ih identifikuje već na prvi ton. Neke od njih znam onoliko dugo koliko znam za sebe i takoreći sam ih posisao s majčinim mlekom. Nije da sam bogzna kako lud za ovom muzikom. Ipak, prija mi da ove pesme povremeno čujem na radiju, recimo u kolima, pošto ih neke stanice i dan-danas emituju, a moja sestra je na radiju u kolima memorisala sve neke takve stanice. Međutim, pošto je benzin ekstremno skup, ne vozim baš često, pa se tako i slušanje ove muzike svodi na odgovarajuću meru.

Sledi plejlista (može se skinuti odavde)
1. Survivor – Eye Of The Tiger
2. Pretenders – Don’t Get Me Wrong  
3. Michael Sembello – Maniac
4. Sade – Smooth Operator
5. Vaya Con Dios – Just A Friend Of Mine
6. Belinda Carlisle – Heaven Is A Place On Earth
7. Bangles – Manic Monday
8. Cyndi Lauper – True Colors
9. Kim Wilde – Cambodia
10. Tanita Tikaram – Twist In My Sobriety
11. Bonnie Tyler – Total Eclipse Of The Heart
12. Berlin – Take My Breath Away
13. Black – Wonderful Life
14. Alphaville – Big In Japan
15. Desireless – Voyage, Voyage
16. Eurythmics – There Must Be An Angel Playing With My Heart
17. Human League – Donʼt You Want Me
18. Men At Work – Down Under
19. Culture Club – Karma Chameleon
20. Billy Idol – Dancing With Myself 

1 коментар: